Boekhoute

een vissersdorp zonder haven, één van de gezelligste dorpen van het Meetjesland, een fiets- en wandeldorp bij uitstek!

In 1952 lag Boekhoute nog aan de zee dankzij de Braakman, een voormalige zeearm van de Westerschelde die tot voorbij Philippine aan de Belgisch-Nederlandse grens kwam. Toen sloten de Nederlanders de Braakman af en werd Boekhoute een vissersdorp zonder haven. Maar er zijn wel nog garnaalvissers, die dagelijks de Westerschelde opvaren vanuit Breskens en Terneuzen. Boekhoute is zijn vissersverleden nog lang niet vergeten. Je verneemt er meer over in het bezoekerscentrum.
Bezoekerscentrum Boekhoute 'Vissersdorp zonder haven', Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute, T 09 341 90 80, toerisme@assenede.be, www.assenede.be
Een vissersdorp zonder haven, dat is Boekhoute. Maar sinds de verzanding van de haven na de Tweede Wereldoorlog is het vissersverleden er levendiger dan ooit. Getuige hiervan is de vissersboot BOU 8 die het dorpsplein siert. Na het verorberen van een ’Gîrnaertbierken‘ en een garnaalkroket kun je in het Bezoekerscentrum meer te weten komen over het dorpsleven van deze vissersgemeenschap. Ook op folkloristisch vlak heeft Boekhoute met de Gîrnaertfeesten haar strepen ruimschoots verdiend.

Boekhoute