Trek er deze zomer op uit met een ezel

Geplaatst op 02/05/2023

Toeristisch seizoen officieel geopend

Zaterdag opende het toeristische seizoen in Assenede met een gezellige infomarkt op het dorpsplein van Bassevelde. Gidsen Jeroen Vanden Borre en Lieve Vanden Fonteyne stelden er drie gloednieuwe belevingswandelingen voor aan het publiek. Zo kan je in Bassevelde nog een hele zomer op stap met enkele ezels en kan je er verrassende en ongekende pareltjes ontdekken.

In Bassevelde kan je tijdens een trage wandeling voortaan op stap met drie echte ezels. Op het gezapige tempo van Anneke, Janne en Quincy ontdek je de verrassende schoonheid van het Houtland, haar streekproducten en de gastvrijheid van de inwoners. Een mens zou haast niet geloven dat de bijnaam van de Basseveldenaren vroeger ‘moordenaars’ in plaats van ezels was. Tijdens de wandeling geeft gids Jeroen Vanden Borre geeft met veel plezier meer tekst en uitleg.

Meer info  over deze trage wandeling en boekingen via www.tragewandeling.be

Ongekende pareltjes

Ook Meetjesland-gids Lieve Vanden Fonteyne stelde er met ‘Zo koppig als een ezel’ en ‘Ongekende pareltjes in Bassevelde’ twee nieuwe belevingswandelingen voor.

De wandeling ‘Zo koppig als een ezel’ start aan de kiosk op het dorpsplein van Bassevelde, is maximaal 3 kilometer lang en focust op de eigenschappen van de ezels en hun band met ezelsdorp Bassevelde.

De wandeling ‘Ongekende pareltjes in Bassevelde’ neemt je mee langs enkele van de best bewaarde geheimen van Bassevelde, een gewoon Vlaams dorp waar toch wel een paar wonderlijke pareltjes te vinden zijn. Denk aan een gerestaureerd antependium, een huis in art-decostijl, een onbekend kunstwerk,…tot een tuin waar men zich bij momenten in Australië waant. Anekdotes over mensen, dingen en gebeurtenissen kruiden het geheel. 

Prijs per wandeling € 100,00 te betalen aan de gids. Maximaal 25 personen. Reservaties en informatie: www.meetjeslandsegidsen.be, 0479 51 52 42 of via Lieve Vanden Fonteyne, 0473 82 35 05 of lieve_vandenfonteyne@hotmail.com.

Uiteraard telt Assenede nog een pak meer wandel- en fietsplezier. Voor een handig overzicht van alle wandelingen en fietstochten kan je terecht op www.assenede.be/toerisme of www.toerismemeetjesland.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies