Hoe is het om te voet te gaan in je gemeente?

Geplaatst op 25/05/2023

Laat je stem horen via de allereerste Voetgangersbarometer.

Tot 30 juni kan je deelnemen aan de allereerste Voetgangersbarometer, een initiatief van de voetgangersorganisaties die zicht hopen te krijgen op de noden van alle voetgangers in ons land. 

Bijna allemaal gaan we wel eens te voet: naar de bakker, naar het werk of wandelend langs de kreken. Ondanks het groot aantal voetgangers in ons land, is er vreemd genoeg niet veel informatie of cijfermateriaal over voetgangers beschikbaar. Hoe vaak stappen we, waar en wanneer, hoe lang, in combinatie met welke andere vervoersmiddelen, en wat zijn daarbij hinderpalen?

Barometer

Om dat in kaart te brengen, wordt voor het eerst een Voetgangersbarometer georganiseerd en daar kan iedereen aan meewerken door een vragenlijst in te vullen. De Voetgangersbarometer is een initiatief van Tous à Pied, Voetgangersbeweging en Walk. Deze drie verenigingen promoten wandelen en verdedigen voetgangers in België. Het project wordt gerealiseerd met de steun van de FOD Mobiliteit en Vervoer.

 

Doe je voeten een plezier en laat je stem horen!

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies