Huisvuilophaling mogelijk verstoord

Geplaatst op 17/01/2024

door voorspeld winterweer

Zoals voorspeld is er kans op felle sneeuwval waardoor de ophalingen mogelijks kunnen verstoord worden.

IVM vraagt ons om onderstaande te communiceren:

  • De ophalers proberen bij glad weer altijd eerst de centrumstraten te bedienen.
  • Nadien gaat men in concentrische cirkels verder werken naar de buitenkant van de gemeente (dus: buitenwijken en landelijke gebieden worden later bediend).
    • Dit kan ertoe leiden dat het normale ophaaluur niet kan gevolgd worden en de ronde hetzij vroeger, hetzij veel later wordt gereden. Tijdig uw afval buitenplaatsen is dus aangewezen.
  • De chauffeur oordeelt of het veilig is een straat in te rijden. Het is dus niet omdat sommige voertuigen wel door de straat passeren, dat een zwaar geladen ophaalwagen dit ook kan.
  • Indien de voetpaden er te gevaarlijk glad bij liggen, kunnen afvalstoffen blijven staan. De veiligheid van de lader primeert!
    • Indien het afval niet is opgehaald, vragen we om dit terug binnen te nemen want er worden geen inhaalrondes voorzien.

Veiligheid gaat boven alles. Daarom zijn gladde wegen en trottoirs gevallen van overmacht waaraan de ophaler niets kan verhelpen.

We vragen daarom om uw begrip en respect.

Naast de inspanningen van de strooidiensten kunnen de burgers ook een steentje bijdragen door het voetpad voor uw woning sneeuw- en ijsvrij te maken.

! Dit is trouwens een wettelijke verplichting en weet dat passerende buren, de postbode en de ophalers hiervoor zeer dankbaar zullen zijn!

Meer info: www.ivmmilieubeheer.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies