Zottenstoet en Zottenkoers op zondag 11 februari

Geplaatst op 31/01/2024

Staan dit jaar in het teken van 1300 jaar Assenede.

In 2024 bestaat Assenede 1300 jaar. Tijdens een uniek feestjaar zetten we alles wat Assenede groot maakt in de kijker. De passie voor carnaval vieren mag zeker niet ontbreken. Daarom lanceert de Werkgroep Carnaval samen met de gemeente een oproep naar de deelnemers van de Zottenstoet en de Zottenkoers om hun traditionele wagentje in het thema van 1300 jaar Assenede te steken.

“De carnavalisten mogen zelf een onderdeel uit onze rijke geschiedenis kiezen”, zegt Frank Van Kerckvoorde van de Werkgroep Carnaval. “Dat kan eigenlijk van alles zijn: van Diederik van Assenede tot heel erg recente gebeurtenissen. Als het maar 1300 jaar Assenede uitstraalt en creatief gedaan is.”

 

Ludieke kroegentocht

De Zottenstoet en de Zottenkoers is een traditie die ver terug gaat in de tijd. “Eigenlijk gaat het om een ludieke kroegentocht waarbij de deelnemers verschillende proeven moeten afleggen in de diverse horecazaken. Tijdens de tocht bewegen ze zich door de straten met zelfgemaakte niet gemotoriseerde en mooi verlichte wagentjes. De toffe opdrachten en carnavaleske sfeer van de groepen zorgen voor mooie en komische taferelen! Vooraf is er eerst een stoet met de zelfgemaakte wagentjes. Die wagentjes staan dit jaar volledig in het teken van 1300 jaar Assenede.

 

Tentoonstelling en filmvoorstelling

Naast de Zottenstoet en Zottenkoers zijn er nog meer carnavalsactiviteiten in het teken van 1300 jaar Assenede. Zo is gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ op 16 en 18 februari het decor voor een unieke tentoonstelling en filmvoorstelling rond de rijke geschiedenis van carnaval in Assenede.

 

Carnavalsstoet

Ook de jaarlijkse carnavalsstoet van zondag 18 februari krijgt een feestelijk 1300-tintje.

 

Ontdek het volledige carnavalsprogramma

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies