Allemaal Digi.Taal

Geplaatst op 13/03/2024

Eerstvolgende opleiding op maandag 22.04.2024: Veiligheid op het internet.

Onder de noemer ‘Allemaal Digi.Taal’ wil Assenede haar inwoners in 2024 digitaal (bij)scholen. Een heel jaar lang zijn er cursussen. Daarnaast worden in de gemeente ook extra ‘digi-punten’ ingericht waar je veilig en gratis gebruik kan maken van internet en waar onze medewerkers klaar staan met raad en daad.

Met de hulp van onze speciaal opgeleide digi-buddy’s wordt jouw deelname ongetwijfeld een digitaal succes.

Hoe werk je veilig op het internet? Hoe installeer je itsme? Hoe reserveer je digitaal een plekje bij het recyclagepark…? Het komt één voor één aan bod tijdens de cursusmomenten van Allemaal Digi.Taal.  

 

Ontdek onze opleidingen


Dokter Google

Wil je zelf op zoek gaan naar informatie over je eigen gezondheid? Dan is het gebruik van internet erg handig. Als je een kwaaltje hebt of je wil gezonder leren leven, dan kan je dit snel even googelen. ‘Dokter Google’ dus.

Hoe zorg je ervoor dat de informatie die je vindt betrouwbaar is en hoe vermijd je dat je in valkuilen trapt? In deze Digistatie leer je tools en handvaten kennen om zelf te beslissen welke online informatie betrouwbaar is en welke niet. We bekijken voorbeelden van betrouwbare gezondheids-apps. We gaan aan de slag met websites en applicaties die je beweging monitoren en je helpen bij een actievere levensstijl. We beoordelen deze applicaties kritisch.

Donderdag 20.06.2024
Locatie: bib Assenede
Startuur: 13.30 - 15.30 uur

 

Op de planning in het najaar

  • Online Bankieren
  • Hoe publiek ben ik?
     

Inschrijven

Inschrijven voor alle cursussen doen je via het dienstencentrum:

  • 09 341 72 73
  • dienstencentrum@assenede.be
     

Digipunten

Omdat we beseffen dat thuis nog lang niet iedereen over internet beschikt, worden in de gemeente extra digipunten gecreëerd waar je gratis gebruik kan maken van het publieke wifi-netwerk en zelfs een PC of laptop kunt gebruiken. Zo kan je in de toekomst terecht in de bibliotheek, het dienstencentrum en dorpshuis Bass’Cul. 

Meer info volgt!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies