Diederikplein omgevormd tot woonerf

Geplaatst op 17/06/2024

Alle regels op een rij

Het Diederikplein werd omgevormd tot woonerf. 

In een woonerf gelden aangepaste regels voor het gebruik van de openbare weg. We zetten ze graag voor jou op een rij.

Voetgangers

Voetgangers mogen de volledige breedte van de openbare weg gebruiken, zelfs de rijbaan. Spelen is er eveneens toegelaten. Je mag dus overal wandelen, lopen of spelen. Alleen mag je het verkeer natuurlijk niet belemmeren. Indien een bestuurder op de rijbaan rijdt, ga je rustig uit de weg of laat je hem door.

 

Bestuurders

Bestuurders van een fiets, brommer, motorfiets, auto, bus of vrachtwagen mogen voetgangers niet in gevaar brengen en ze niet hinderen, zo nodig moeten ze stoppen. Ze moeten bovendien extra voorzichtig zijn voor (spelende) kinderen. Voetgangers mogen het verkeer echter niet nodeloos belemmeren.

 

Snelheid

De snelheid in een woonerf is overal beperkt tot 20 kilometer per uur.

 

Parkeren

Parkeren is verboden, behalve op plaatsen die zijn afgebakend door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur of op plaatsen waar een verkeersbord het toelaat. Je mag dus niet zomaar parkeren op straat, op bermen of op de andere verhoogde gedeelten. Ook op de keerpunten aan het einde van een doodlopende straat geldt parkeerverbod.

 

Laden en lossen

Laden en lossen is steeds mogelijk. Dat mag zowel links als rechts in de rijrichting.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies