Laat je vaccineren in vaccinatiecentrum Hoge Wal

De inplanting van de vaccinatiecentra in de regio Meetjesland was geen evidente oefening. Het spreekt voor zich dat iedere gemeente maximale service wil bieden aan haar inwoners en ervoor wil zorgen dat het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk bereikbaar is. Daarnaast kwam ook de richtlijn vanuit Vlaanderen dat er per eerstelijnszone maximaal twee vaccinatiecentra kunnen ingericht worden.

Dit zorgde ervoor dat er keuzes moesten gemaakt worden binnen onze regio. Het was een oefening waarbij zowel gekeken werd naar maximale bereikbaarheid voor alle inwoners, efficiënte organisatie en voldoende comfort voor de burger die zich wil laten vaccineren.

Voor onze gemeente viel de keuze op Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem.

Klik hier voor alle info over het vaccinatiecentrum.

Klik op onderstaande foto voor een rondleiding door niemand minder dan Joost Van Hyfte.

 

Vaccinatie in fasen

Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werden een aantal prioritaire groepen bepaald.

  • In de eerste fase zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en de zorginstellingen aan de beurt. Vervolgens is het aan de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarna krijgt het niet-medische personeel van de ziekenhuizen en de zorginstellingen een vaccin.
  • In een tweede fase is het aan de 65-plussers. Daarop volgen de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ook mensen met essentiële beroepen volgen in deze fase. Wie dat precies zijn, moet nog bepaald worden.
  • In een derde fase, wanneer er veel vaccins geleverd zijn, komen eerst andere risicopatiënten aan de beurt en dan de rest van de volwassen bevolking.

Meehelpen in een vaccinatiecentra?

Onthaalmedewerkers, logistieke medewerkers, apothekers , artsen,... Er zijn heel wat vrijwilligers nodig om van het vaccinatiecentrum aan Sportcentrum Hoge Wal een succes te maken. Wil jij meehelpen? Geef je naam door via deze link.

Vragen

Hoewel de locaties van de vaccinatiecentra nu gekend zijn, blijven er nog heel wat vragen onbeantwoord. Hier krijg je een antwoord op de meest gestelde vragen. Ook op laatjevaccineren.be vind je al heel wat informatie terug.

Corona informatie voor anderstaligen

Het blijft ondertussen van groot belang om de maatregelen zo goed mogelijk na te blijven leven (mondmasker, afstand houden, contacten beperken, handen wassen, quarantainemaatregelen naleven,...). Beetje bij beetje komt het einde van de gezondheidscrisis zo echt in zicht.

Samen verder tegen corona, dan komt alles goed!

Verklaring over cookies