Nieuwe brug over E34 aan Stroomstraat in Assenede.

Geplaatst op 11/01/2018

Infovergadering op 6 februari 2018.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte eind 2017 met voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe brug in de Stroomstraat over de E34. De werken voor de bouw van de brug starten begin maart en moeten tegen het voorjaar van 2019 klaar zijn. Tijdens een infovergadering op 6 februari willen wij de werken en de uitvoering ervan toelichten.

Wat houden de werken in?
Het kruispunt van de E34 met de Stroomstraat verdwijnt. Vlakbij het kruispunt komt een nieuwe brug over de E34/N49. De E34 op- of afrijden zal hier niet langer mogelijk zijn. Om een vlotte verbinding vanuit Oosteeklo naar het kruispunt aan de Vaartstraat te realiseren, wordt de bestaande parallelweg ten zuiden van de N49 verbreed voor het lokale verkeer.

Achtergrond
Deze werken kaderen binnen de ombouw van de N49 tot autosnelweg. De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en de kust, dateert van de jaren ‘70. Om deze weg veiliger en vlotter te maken, besliste de Vlaamse overheid om hem om te bouwen tot een autosnelweg.  Meer info over de ombouw op www.wegenenverkeer.be/ombouwn49.

Infovergadering op 6 februari in zaal Ter Walle

Wij willen u graag goed informeren over de geplande werken en hoe die zullen verlopen. Dit doen we tijdens een infovergadering op 6 februari 2018 om 20.00 uur in zaal Ter Walle, Stroomstraat 8 in Oosteeklo.

Blijf op de hoogte

Volg de werken op www.wegenenverkeer.be/Assenede.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies