Werken aan Toerisme van Morgen

Geplaatst op 04/10/2018

Uitnodiging workshop op 27 november.

Samen projecten realiseren in Sint-Laureins en Assenede.

Sint-Laureins en Assenede vormen samen het Meetjeslandse Krekengebied, een toeristische bestemming met maar liefst 25 logies (om maar één cijfer te noemen).

Samen met jou als inwoner, ondernemer of dienstverlener willen we deze bestemming laten floreren in alle opzichten. We zoeken nieuwe (toeristische) initiatieven die aandacht hebben voor de beleving van de gast, maar meteen ook deze mooie plek, de eigenheid ervan én de gemeenschap willen versterken. Toerisme dus dat van onderuit groeit met respect voor en samen met de bewoners.

Deze workshop bouwt verder op deze van 15 maart in Sint-Laureins. Hier legden we de basis, kwam experte Anna Pollock ons inspireren en verzamelden we al eerste initiatieven. Het verslag van de workshop en Anna’s presentatie vindt u hier op onze sectorsite.

Enkele uitspraken die we tijdens de eerste workshop optekenden:

"Passie overbrengen" - "meer samenwerking tussen bevolking en beleid" - "het doel moet zijn dat we hier nog liever willen wonen" -"eigenheid koesteren en vanuit een andere invalshoek bekijken" - "ontmoeting met locals is een unieke ontdekking van authenticiteit".

Tijdens de workshop in november bouwen we hierop verder en is er ruimte voor nieuwe ideeën. Uiteindelijk willen wij concrete projecten helpen realiseren: projecten waarin mensen samenwerken en er ook eigenaar van zijn. Als gemeenten en Toerisme Meetjesland komen we niet zelf met voorstellen, maar willen we uw (ver)nieuw(end) idee of initiatief mee helpen ontwikkelen en kansen geven. Zodat het mee vorm geeft aan het krekengebied als b(l)oeiende bestemming.

Zin om mee te werken aan het toerisme van morgen in het Krekengebied? Schrijf je dan in via onderstaande knop tegen ten laatste donderdag 22 november. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

INFO en INSCHRIJVEN

Deze uitnodiging kadert in twee projecten: Toerisme Transformeert van Toerisme Vlaanderen, en het Leader-project Florerende Bestemmingen, waarin we deze nieuwe aanpak uitwisselen met een regio in Schotland en Roemenië. Meer info over beide initiatieven én inspirerende video’s en teksten vindt u ook hier op onze sectorsite.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies