Gemeentelijke website in nog nieuwer jasje

Geplaatst op 02/02/2018

Concept gemeentelijke website lichtjes bijgestuurd

Gemeentelijke website in nog nieuwer jasje

De gemeentelijke website www.assenede.be zit na amper zeven maand opnieuw in een nieuw jasje. Dit om onze burgers nog beter te dienen.

Op 4 juli van vorig jaar lanceerde de gemeente Assenede een vernieuwde website met als doel haar burgers beter te dienen. De website kreeg een frisse en overzichtelijke look, werd een pak gebruiksvriendelijker en focuste op maximale online dienstverlening.

Nu zeven maanden later werd een eerste evaluatie gemaakt. Uit cijfers van Google Analytics blijkt dat onze website in de periode van juli tot en met december ongeveer 20.000 unieke bezoekers per maand lokte. Dat zijn zeer goede cijfers. Ook het online meldpunt zorgde met 77 verwerkte meldingen voor een grote klantenbetrokkenheid.

Via een kleine rondvraag werden ook een aantal verbeterpunten gevonden. Op basis van de rondvraag werd de homepage lichtjes aangepast. De belangrijkste wijziging is dat er een ‘Ik wil naar-tegelbalk’ aan toegevoegd is om de burger nog sneller naar zijn gewenste doel door te sturen. Daarnaast kwam er ook een grotere zoekbalk, een prominenter nieuwsblok en werd grafisch één en ander bijgestuurd.

De communicatiedienst is er van overtuigd dat het nieuwe bijgestuurde concept de Assenedenaar nog beter zal dienen.

Wie kennis wil maken met onze vernieuwde online dienstverlening surft naar www.assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies