Speelplein in topvorm voor 11de Buitenspeeldag

Geplaatst op 11/04/2018

Kom op woensdag 18 april naar het speelplein in de Kasteelstraat

Speelplein Kasteelstraat in topvorm voor 11de Buitenspeeldag

Woensdag 18 april is het speelplein in de Kasteelstraat het decor voor de 11de editie van de Buitenspeeldag. De technische dienst van de gemeente Assenede is momenteel keihard in de weer om het speelplein in topconditie te krijgen.

Het speelplein was dan ook dringend aan een opknapbeurt toe. Het bijhorende paviljoentje krijgt deze week een nieuwe lik verf en wordt waar nodig opgeknapt, ondertussen wordt ook het basketbalveld heraangelegd, komt er nieuwe belijning en krijgen de speeltuigen een opfrisbeurt. Alles om van de 11de Buitenspeeldag op woensdag 18 april een gigantisch succes te maken.

Die dag gaan de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart. Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Via deze weg roepen de jeugd- en de sportdienst  alle kinderen van Assenede op om naar het speelplein van de Kasteeslstraat te komen. Breng gerust je fiets, voetbal, step, vriendjes en vriendinnetjes mee. En vooral veel goesting om buiten te spelen. Er zal van alles te beleven zijn. Er is zelfs een springkasteel.

De Buitenspeeldag is volledig gratis en gaat door op het speelplein van de Kasteelstraat in Assenede van 14.00 tot 17.00 uur.

Boodschap aan de mama’s en papa’s:

De Buitenspeeldag is een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke omgeving. We voorzien geen georganiseerde activiteiten, maar willen de kinderen tonen dat er ook in onze gemeente ruimte is om buiten te spelen en ravotten.

De Buitenspeeldag is geen kinderopvanginitiatief. Kinderen zijn op eigen verantwoordelijkheid vrij te komen en te gaan. We raden aan jonge kinderen zelf te begeleiden.

Info: Jeugd- en sportdienst,  09 341 90 80, vrijetijd@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies