Breuken in de waterleiding

Geplaatst op 19/07/2018

Abdijstraat en Vlasgaardstraat in Oosteeklo.

Verschillende breuken in de waterleiding in de Abdijstraat en de Vlasgaardstraat in Oosteeklo

In de voorbije drie weken heeft De Watergroep maar liefst zeven breuken vastgesteld in de waterleiding in Oosteeklo. Deze breuken zijn mogelijk te wijten aan een combinatie van verouderde leidingen en de aanhoudende droogte.

Momenteel stelt De Watergroep alles in het werk om de breuken in de Vlasgaardstraat zo spoedig mogelijk te herstellen. In tussentijd kunnen de inwoners gratis leidingwater aftappen aan de standpijp ter hoogte van huisnummer 7. Let op: dit water is niet drinkbaar! In de Abdijstraat zijn alle breuken ondertussen hersteld.

Na het herstellen van de breuken, neemt De Watergroep stalen om de kwaliteit van het leidingwater te controleren. Tot nader bericht van De Watergroep dienen de inwoners het kookadvies te volgen. Bij verdere vragen kunt u bellen naar de provinciale directie van De Watergroep in Gent: 02 238 96 99 > optie 3 Kwaliteitsdienst > postcode inbrengen > bevestig met nr. 1 > optie 1 voor kwaliteit.

De verouderde waterleiding in de Vlasgaardstraat zal op het einde van de zomer vernieuwd worden. Daarna komt de Stroomstraat aan de beurt. De Watergroep onderzoekt de mogelijkheden om ook voor de Abdijstraat een duurzame oplossing te bieden. Helaas is het financieel niet haalbaar om alle verouderde leidingen te vernieuwen. Meestal worden dergelijke vernieuwingen gekoppeld aan grote infrastructuurwerken.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies