Grensroute volgt traject 'Dodendraad'

Geplaatst op 01/08/2018

Stichting Verhalis lanceert 'de Grensroute'

De stichting Verhalis lanceert deze week 'de Grensroute'. Dat is een langeafstandsroute voor fietsers die van Cadzand tot Limburg voert en het traject van de beruchte 'Dodendraad', de elektrische grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog, volgt. Uiteraard passeert 'de Grensroute' ook in onze gemeente!

De grensroute is een onderdeel van het herdenkingsproject 'de Dodendraad Leeft'. Verhalis wil daarmee, precies honderd jaar nadat de grensversperring werd afgebroken, de herinnering levend houden.

Dat gebeurt niet alleen met de fietsroute. In oktober worden zo'n honderdduizend witte krokussen geplant op het voormalig traject van de Dodendraad. Daar werken vrijwilligers en leerlingen van zo'n 75 basisscholen in de grensstreek aan mee. Het idee is dat zo ieder voorjaar, als de krokussen bloeien, aan de Dodendraad wordt teruggedacht. 

Ontdek de volledige route via www.grensroute.eu

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies