Assenede gaat op zoek naar zijn ‘Klimaatflandrien’

Geplaatst op 31/01/2019

We smeren in februari de kuiten in voor het klimaat

In februari gaat Assenede op zoek naar zijn ‘Klimaatflandrien’. Dat is iemand die zijn verplaatsingen zoveel mogelijk met de fiets of te voet doet. Inwoners kunnen hun klimaatflandrien tot en met 28 februari nomineren via www.assenede.be.

Op dinsdag 12 februari 2019 organiseert het Departement Omgeving voor de 15de keer Dikketruiendag in Vlaanderen. Zo brengen ze opnieuw het klimaatprobleem onder de aandacht en roepen ze scholen, ondernemingen en overheden op om te werken aan een beter en leefbaar klimaat. Ook Assenede doet mee. De hele maand februari willen we onze inwoners stimuleren om net als VRT-weerman en ambassadeur van Dikketruiendag Frank Deboosere zoveel mogelijk de fiets naar het werk te nemen.

Wij trakteren

Op 12 februari trakteren we iedereen die met de fiets of te voet de gemeentelijke instellingen (gemeentehuis, bib, dienst Vrije Tijd, sporthal) bezoekt op een leuk gadget. Zolang de voorraad strekt!

Nomineer je klimaatflandrien

Tegelijkertijd wordt de bevolking opgeroepen om in februari hun klimaatflandrien te nomineren. Dat is iemand die al zijn verplaatsingen op een milieubewuste manier doet. Met de fiets naar het werk, te voet naar de winkel, met de step naar school,…alles kan. Hoe meer kilometers iemand duurzaam maalt, hoe meer kans om onze Klimaatflandrien te worden.

Elke inwoner kan zijn of haar klimaatflandrien nomineren door het invulformulier in de Belleman van februari in te vullen en af te geven aan de balie van het gemeentehuis of via het online formulier op de gemeentelijke website.

Gewoon doen!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies