U13Cup belooft opnieuw veel goeds

Geplaatst op 27/03/2019

Atletico Madrid en FC Kia Teheran blikvangers op 24ste editie

24ste editie U13Cup belooft opnieuw veel goeds

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 en zondag 2 juni zijn de terreinen van KVV Klauwaarts in Bassevelde het strijdtoneel voor de 24ste editie van de U13Cup. Ronkende voetbalnamen als Bayer Leverkusen en Celtic Glasgow strijden er om de titel van dit prestigieuze tornooi. Dit jaar is er met FC KIA Teheran en Crossfire Premier USA ook opnieuw talent van buiten Europa te bewonderen. De U13Cup blijft daarmee de wereld naar het kleine Bassevelde halen.

Uit alle hoeken van de wereld

De U13Cup is één van de meest prestigieuze tornooien die België rijk is. Door een kwalitatief hoogstaande organisatie werd in de afgelopen 24 jaar een stevige reputatie opgebouwd bij alle Belgische topploegen. Ook de buitenlandse toppers prezen de voorbije jaren steeds de perfecte organisatie en bestempelden het tornooi als één van de beste van Europa.

De U13Cup wordt dan ook niet voor niets de ‘Champions League voor U13’s’ genoemd!

Met Bayer Leverkusen, de Franse toppers LOSC Lille en FC Nantes, de Nederlandse topclubs AZ Alkmaar en PSV Eindhoven en vaste gasten Celtic Glasgow zijn opnieuw heel wat Europese topjeugdopleidingen aanwezig.

Daarnaast komt met Crossfire Premier USA opnieuw een team uit de Verenigde Staten op bezoek. FC Kia Teheran uit Iran is ongetwijfeld de meest verrassende naam. De jeugdopleiding van ex-wereldtopper Mehdi Mahdavikia belooft evenwel niet teleur te stellen.

De teams

Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Celtic FC, FC Kia Teheran

LOSC Lille, FC Nantes, PSV Eindhoven, AZ Alkmaar

Club Brugge, RSC Anderlecht; KAA Gent, KRC Genk

Selectie Het Nieuwsblad, Selectie U13CUP, Zulte Waregem, Crossfire Premier USA

 

Kweekvijver voor toptalenten en lokale jeugd

Dat de U13Cup een kweekvijver is van talenten bewijzen de vele grote namen die hier door de jaren heen passeerden. We denken daarbij in het verre verleden aan de kapitein van onze Rode Duivels Vincent Kompany, maar ook aan Jelle Vossen, Vadis Odjidja, Anthony Vandenborre, Nigel De Jong,,…. In het iets recente verleden passeerden onder andere Jordan Lukaku, Charly Musonda Jr. en Justin Kluivert de revue.

Uiteraard krijgt ook de lokale jeugd er jaarlijks een toneel. Via het U13Cup-team worden de grootste talenten uit de regio gebundeld.

Dit zijn de spelers voor 2019:

- Matthis Baeke (KSK Maldegem)

- Jonas Braeckevelt (KVVK Bassevelde)

- Sem De Bruyne (KVE Aalter)

- Joshua De Rycke (KVV Zelzate)

- Victor Dewaele (Lovendegem)

- Warre Haers (KSK Maldegem)

- Emile Landuyt (RC Gent Zeehaven)

- Lander Loeys (Cercle Brugge)

- Rune Migom (KVV Zelzate)

- Noe Ngoyi (Eendracht Aalst)

- Michiel Platteau (Cercle Brugge)

- Bryan Quitoca (SV Temse)

- Matthis Rpete (Zulte Waregem)

- Junior Van Beveren (Waasland Beveren)

- Mauro Van De Veire (Cercle Brugge)

- Xander Van Hyfte (Waasland Beveren)

- Ibe Van Tomme (FC Lembeke)

- Juul Van Slembroeck (KVVK Bassevelde)

- Luigi Volpini (KVV Zelzate)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speciale band met Rode Duivels

Bij de matchen van onze Rode Duivels leeft gans Bassevelde mee. We zijn supporter nummer één van onze Duivels. Jongens als Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Axel Witsel, Nacher Chadli en Dries Mertens speelden ooit hun eerste internationale matchen bij ons in Bassevelde. Vincent Kompany zelfs twee jaar na elkaar.

Openingsmatch op 31 mei en ruimte voor G-voetbal

De openingswedstrijd gaat door op vrijdag 31 mei tussen de U16 van Royal Antwerp FC en KAA Gent. Vooraf is er een G-voetbal-wedstrijd tussen de Grasduikers uit Lembeke en de Driesjes van Sparta Petegem.

Gastgezinnen gezocht

Om de vele internationale spelertjes die elk jaar deelnemen een fijne tijd te garanderen is de organisatie nog op zoek naar gastgezinnen. Die staan deze tornooidagen in voor de opvang van de jonge talenten. Wie interesse heeft om één of meerdere spelers op te vangen, kan contact opnemen met Danny Haers op 09 373 40 46, 0473 41 08 52 of via daniel.haers@tornooibassevelde.be.

Vrijwilligers gezocht

Ook tijdens de week van de opbouw en tijdens het tornooi zelf is de tornooidirectie nog op zoek naar helpende handen. Zo’n organisatie kan immers niet zonder de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers en sympathisanten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie via info@u13cup.be.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies