Assenede huldigt klimaatflandriens

Geplaatst op 21/05/2019

Op de klimaatdag.

In februari ging de gemeente Assenede op zoek naar zijn klimaatflandrien. Uiteindelijk werden er drie klimaatflandriens gekozen, elk met een uniek verhaal. Hugo Vandecasteele, Bart Van Bouchaute en Hendrik Haers werden op de klimaatdag gehuldigd.

Op zaterdag 18 mei vond de Asseneedse klimaatdag plaats in het gemeenschapscentrum Bass’cul in Bassevelde. Daar kregen Hugo, Bart en Hendrik elk een bos bloemen, een dankwoord en een welgemeend applaus van de toeschouwers.

Over de drie klimaatflandriens zal een uitgebreid artikel verschijnen in de Belleman, het gemeentelijk informatieblad van Assenede. Daarin vertellen ze elk over hun toewijding aan de gemeente en de natuur. Hugo staat binnenkort in Assenede gekend als een man gedreven door passie. Hendrik is een groene idealist, terwijl Bart een echte kilometervreter is.

Info: klimaatambtenaar, 09 218 19 23, klimaat@assenede.be 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies