Snelheidsremmers vernield.

Geplaatst op 10/07/2019

In de Braakmanstraat.

Vandalen vernielen pas aangelegde snelheidsremmer in Braakmanstraat die schapen moet beschermen tegen laagvliegers.

 

In de Braakmanstraat werd deze week, op vraag van de provincie Oost-Vlaanderen, een snelheidsremmer aangelegd om de schapen van het begrazingsproject te beschermen. Tot onze grote verbazing moeten we vandaag vaststellen dat vandalen erin geslaagd zijn de verkeersremmer al voor de helft te vernielen.

In de Braakmanstraat loopt al jaren een begrazingsproject waarbij schapen de dijken begrazen. Door deze dieren de dijken te laten begrazen wordt gewerkt aan het ecologisch beheer van bloemrijke dijken. Spijtig genoeg kregen de schapen in het verleden af te rekenen met laagvliegers en loslopende honden, waardoor het project zijn doel voorbij leek te schieten. In 2014 lieten maar liefst 14 schapen er het leven bij een aanrijding met vluchtmisdrijf, ook in de jaren nadien waren er aanrijdingen. Om de schapen te beschermen werd daarom beslist dit jaar een extra snelheidsremmer aan te leggen in de Braakmanstraat. Die werd echter na amper één dag al zwaar beschadigd. Vandalen braken de drempel voor de helft uit. Het ontbrekend stuk is bovendien onvindbaar.

Klacht tegen onbekenden

Uiteraard werd klacht ingediend tegen onbekenden bij de lokale politie. De gemeente Assenede betreurt dat inspanningen om iets te doen aan de verkeersveiligheid en de veiligheid van de schapen in de Braakmanstraat op deze manier teniet gedaan worden. Dat zal ons evenwel niet weerhouden de verkeersremmer terug te plaatsen en ook in de toekomst verder te werken aan een verkeersveilige gemeente.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies