Aangepast ‘bij-vriendelijk’ groenbeheer op begraafplaats Oosteeklo

Geplaatst op 03/07/2019

Bepaalde bloemenrijke zones worden iets minder gemaaid.

In het kader van bij-vriendelijke gemeente worden op de begraafplaats Oosteeklo bepaalde bloemenrijke zones iets minder gemaaid.

Ook met het scheren van de ligusterhagen wordt nog twee weken gewacht. De liguster staat nu in bloei en zorgt voor heel veel nectar voor bijen en vlinders. Nadat de liguster is uitgebloeid rond half juli zullen de hagen geschoren worden.

Biodiversiteit

Met deze manier van groenbeheer willen de groendienst en de Werkgroep Bij-vriendelijke gemeente meer ruimte vrijmaken voor bijen en wilde bloemen en planten. Een aangepast groenbeheer is een bron van leven. Zo hopen ze ook meer biodiversiteit te creëren en meer kansen te geven aan onder andere bijen en vlinders, om te overleven en zich voort te planten.

We bedanken de bezoekers van de begraafplaats voor hun begrip.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies