Assenede krijgt eerste kermis van het Meetjesland

Geplaatst op 02/07/2020

“Markt wordt kermisplein met kermiskramen en terrassen”

Vanavond om 19 uur rijdt de kermis op de Markt in Assenede. Vanaf morgen kan er opnieuw ouderwets gekermist worden. Omdat horeca en kermissen hand in hand gaan, worden de horecaterrassen opgesteld tussen de kermiskramen.

Nu er van de nationale veiligheidsraad opnieuw gekermist mag worden, wordt er komend weekend in Assenede toch nog kermis gevierd. Gisteren zat de gemeente samen met de foorkramers, de kermisbonden, de horeca en de marktkramers om te kijken hoe we van het eerste weekend van juli in Assenede toch nog een geslaagd kermisweekend kunnen maken.

Momenteel wordt onze Markt ingenomen door de terrassen van de lokale horeca. Een concept dat we graag wilden behouden. In onderling overleg werd daarom een concept uitgewerkt waarbij de kermiskramen rond de terrassen komen te staan. Net zoals bij de wekelijkse dinsdagmarkt zal gewerkt worden met een vaste way-in en way-out. Iedereen die het kermisplein binnenwandelt, zal eerst de handen moeten ontsmetten. Alle foorkramers zullen ook een mondmasker dragen en de anderhalve meterregel blijft heilig.

Naast de kermiskramen zullen wel geen extra kermisactiviteiten georganiseerd worden door de gemeentelijke feestcommissie. Het virus is nog steeds aanwezig en we willen voorlopig nog geen extra risico nemen. Bovendien was het nog te kort dag om nog iets in elkaar te boksen. Ook de jaarmarkt gaat niet door omdat we niet kunnen garanderen dat de opgelegde bezoekersaantallen niet overschreden worden.

De kermis opent vrijdagavond 3 juli om 18.00 uur. Zaterdag, zondag en maandag start de kermis om 15.00 uur. Omdat er dit jaar geen jaarmarkt is, zal de wekelijkse dinsdagmarkt wel doorgaan. Aan de achterzijde van de kerk blijft de parking gewoon open zodat ook de rest van de handelszaken in het centrum mee kunnen blijven genieten van de kermis.

De foorkramers sloten hun kramen na Assenede Carnaval, dat ze nu opnieuw open mogen in Assenede vinden wij bijzonder.

We zijn alvast verheugd de kermis opnieuw te mogen verwelkomen!

Graag tot komend weekend!  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies