Sportcentrum Hoge Wal wordt vaccinatiecentrum voor alle Assenedenaren

Geplaatst op 14/01/2021

Laat je vaccineren

De sportsite Hoge Wal in Ertvelde wordt dit voorjaar de locatie waar inwoners van Assenede zich kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus.

Een paar maand geleden vroegen we u om ons te helpen. Het was vijf na twaalf, we hadden uw hulp nodig om het hoofd boven water te houden. En jullie hebben ons geholpen door met z’n allen grote inspanningen te leveren en de maatregelen na te leven, waarvoor onze oprechte dank!  Maar nu is de tijd gekomen voor ons om jullie te helpen. Om samen over die laatste grote horde te springen: ‘de vaccinaties’ en zo samen onze vrijheid terug te winnen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we kunnen aankondigen dat onze inwoners zich kunnen laten vaccineren in

Het inplanten van de vaccinatiecentra in de regio Meetjesland was geen evidente oefening. Het spreekt voor zich dat iedere gemeente maximale service wil bieden aan zijn inwoners en ervoor wil zorgen dat het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk bereikbaar is. Daarnaast kwam ook de richtlijn vanuit Vlaanderen dat er per eerstelijnszone maximaal 2 vaccinatiecentra kunnen ingericht worden. Dit zorgde ervoor dat er keuzes moesten gemaakt worden binnen onze regio. Het was een oefening waarbij zowel gekeken werd naar maximale bereikbaarheid voor alle inwoners, efficiënte organisatie en voldoende comfort voor de burger die zich wil laten vaccineren.  Het is dan ook eens te meer tekenend voor de goede samenwerking in het Meetjesland dat er, ondanks de moeilijke oefening, consensus is bereikt.

Voor Assenede viel de keuze op Sportcentrum Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 in Ertvelde. 

Praktisch

  • Iedere inwoner zal individueel uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren.
  • Er wordt naar een oplossing op maat gezocht voor inwoners die minder mobiel zijn en zich thuis willen laten vaccineren.
  • Hoewel de locaties van de vaccinatiecentra nu gekend zijn, blijven er nog heel wat vragen onbeantwoord. U wordt door ons op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en we hopen u zo snel mogelijk terug te zien in een van bovenstaande centra om samen onze vrijheid terug te winnen.

Wil jij Corona een koekje van eigen deeg geven en kan je niet wachten om je vaccin te krijgen of twijfel je nog? Via de website www.laatjevaccineren.be vind je heel wat informatie terug.

We staan voor een complexe opdracht, maar we staan er gelukkig samen voor!

De meest recente info over het vaccineren in onze gemeente vind je hier.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies