Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

Geplaatst op 20/01/2021

Uitnodiging virtuele informatiebijeenkomst op 11 maart 2021.

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

Uitnodiging virtuele informatiebijeenkomst
 

Eind maart van dit jaar begint Shell met de bouw van het 30 megawatt-zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid is een unieke herbestemming van een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM, tussen het spoor en de Poeldijkstraat. Het is bijzonder dat dit zonnepark volledig omsloten wordt door bomen en wallen waardoor het op een natuurlijke manier in het landschap opgaat. Daarnaast is het een zonnepark met een relatief grote capaciteit, dat flink bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Terneuzen.

Virtuele informatiebijeenkomst

Het project voor de bouw van het zonnepark is opgestart door SolarEnergyWorks en is afgelopen jaar door Shell overgenomen. Shell nodigt omwonenden en andere belanghebbenden uit voor een virtuele informatiebijeenkomst die plaatsvindt op 11 maart 2021 van 19.00 tot 20.00 uur.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst bespreekt Shell samen met wethouder Ben van Assche van de gemeente Terneuzen waarom het zonnepark van belang is voor de lokale en de Nederlandse energietransitie, hoe het project wordt uitgevoerd en hoe Shell het verkeersplan voor het bouwverkeer heeft opgesteld. Deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst vragen kunnen stellen over het project. Vanwege de huidige corona-situatie vindt het evenement online plaats. Wanneer mogelijk volgen er rondleidingen op de locatie.

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op www.shell.nl/zon/sasvangentzuid. Hier kunt u ook alvast uw vragen over het zonnepark achterlaten. Deze vragen komen aan bod komen tijdens de informatiebijeenkomst.

Meer informatie? Ga naar www.shell.nl/zon/sasvangentzuid

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies