Coronanoodfonds investeert 151.000 euro in lokaal jeugd-, cultuur- en sportleven

Geplaatst op 29/01/2021

www.assenede.be/noodfonds

Op 28 januari keurde de gemeenteraad een nieuw subsidiereglement goed dat de 151.000 euro steun uit het Vlaams noodfonds op een gelijkwaardige manier moet verdelen onder het Asseneedse verenigingsleven. Opvallend: het nieuwe reglement kwam tot stand na een intense samenwerking tussen de gemeentelijke diensten, de betrokken adviesraden en alle politieke families in Assenede. Elke euro steun gaat integraal naar het verenigingsleven.

De gemeente Assenede ontving  vorig jaar 151.000 euro uit het Vlaamse noodfonds voor jeugd, cultuur en sport. Een speciale werkgroep - met daarin vertegenwoordigers van de adviesraden voor jeugd, sport, cultuur en alle politieke families uit Assenede - boog zich over het vraagstuk hoe de steun op een rechtvaardige manier te verdelen onder het verenigingsleven.

Het reglement richt zich op twee grote pijlers. Ondersteunen van verenigingen en organisaties die kosten hadden door de coronamaatregelen (70.000 euro) en het ondersteunen van verenigingen bij de heropstart van hun activiteiten en relance van het sociale leven in de gemeente (70.000 euro).

Als derde luik kunnen lokale artiesten, kunstenaars en muzikanten (11.000 euro) ook een ondersteuning aanvragen.

Meer info over de aanvraagmodaliteiten zijn te raadplegen op de gemeentelijke website via www.assenede.be/noodfonds.

We wensen alle vertegenwoordigers binnen de werkgroep uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet. 

Bedankt Pablo Smet (cultuurraad), Frederique De Wever (sportraad), Bart De Bock (jeugdraad), Sander Van Beneden (jeugdraad), Servaas van Eynde (SamenPlus), Chantal Bobelijn (SamenPlus), Dieter Vercauter (SamenPlus), Guido Van De Veire (Anders), Marc Bobelyn (Anders), Stijn Van Hamme (Vlaams Belang) en de collega’s van de dienst Vrije Tijd.

Info: Coronacoördinator Sofie Van Waes, 09 218 78 96, corona@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies