Geen Covid Safe Ticket nodig om te komen supporteren tijdens scholenveldloop

Geplaatst op 12/10/2021

Supporters op post

Wie komende donderdag wil komen supporteren tijdens de scholenveldloop op de voetbalterreinen in de Beekstraat in Bassevelde zal dan toch geen Covid Safe Ticket moeten voorleggen. Dat werd zopas beslist door de gemeentelijke crisiscel.

Donderdag zijn de voetbalterreinen in de Beekstraat in Bassevelde het decor voor de jaarlijkse scholenveldloop. Dit sportieve feest staat normaal altijd in september op de agenda, maar door corona werd het evenement uitgesteld. Om aan alle veiligheidsmaatregelen te voldoen, werd aanvankelijk beslist dat alle  toeschouwers over een Covid Safe Ticket moesten beschikken. De gemeentelijke crisiscel komt hier nu op terug.

De situatie van vandaag is niet langer dezelfde als het moment waarop het veiligheidsprotocol voor de scholenveldloop werd afgesloten. Volgens Sport Vlaanderen zijn er vanaf 1 oktober geen beperkende maatregelen meer nodig voor outdoor evenementen tot 750 toeschouwers. Daarom werd beslist de scholenveldloop vrij toegankelijk te maken zonder Covid Safe Ticket.

Belevingsloop

De scholenveldloop bestaat dit jaar uit twee delen: een leuke belevingsloop en een wedstrijdloop. Kinderen bepalen zelf aan welke onderdelen ze deelnemen. Naast de scholenveldloop zijn er ook een pak randactiviteiten. Er zijn dans- en atletiekinitiaties, er is een hindernissenparcours,…het wordt een groot sportief belevingsfeest. Supporters op post!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies