Scholenveldloop in de Beekstraat in Bassevelde

Geplaatst op 14/10/2021

Één groot sportief feest

Scholenveldloop is één groot sportief feest

Vandaag zijn de voetbalterreinen in de Beekstraat in Bassevelde het decor voor de jaarlijkse  scholenveldloop. Dit sportieve feest staat normaal altijd in september op de agenda, maar door corona werd het evenement uitgesteld.

De scholenveldloop bestaat dit jaar uit twee delen: een leuke belevingsloop en een wedstrijdloop. Kinderen bepalen zelf aan welke onderdelen ze deelnemen. Naast de scholenveldloop zijn er ook een pak randactiviteiten. Er zijn dans- en atletiekinitiaties, er is een hindernissenparcours,….

“De scholenveldloop is de traditionele opener van de Vlaamse loopweek en focust dit jaar niet zozeer op presteren, maar eerder op sportief beleven”, zegt sportfunctionaris Annelore Vande Kerckhove. “Kinderen krijgen eerst een loop op muziek voorgeschoteld en kunnen daarna zelf kiezen of ze deelnemen aan het competitieve gedeelte. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor dans, een hindernissenparcours, voetbal…. Elk kind komt aan zijn trekken. Eigenlijk is het gewoon één groot sportfeest. Dat merk je trouwens ook aan de gezichten van de kinderen. Iedereen straalt.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies