Assenede heeft een wereldkampioen!

Geplaatst op 25/10/2021

Kersvers wereldkampioene puntenkoers Lotte Kopecky wordt binnenkort gehuldigd op het gemeentehuis.

Gemeente Assenede gaat kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky huldigen

Assenede heeft een wereldkampioene en daar zijn we trots op. Daarom gaan we kersvers wereldkampioene puntenkoers Lotte Kopecky binnenkort huldigen op het gemeentehuis.

Op 15 juli 2021, aan de vooravond van de Olympische Spelen, lanceerde de gemeente Assenede samen met Sport Vlaanderen de campagne ‘Heel Assenede supportert voor jou, Lotte’. Op die manier wilden we onze wielerkampioene Lotte Kopecky een hart onder de riem steken tijdens de Olympische Spelen. Inwoners konden op het gemeentehuis hun eigen supportersposter halen om thuis voor het raam hangen. Iets wat massaal opgevolgd werd. Een hele zomer lang zaten we op het puntje van onze stoel en ook tijdens het WK in Leuven en Parijs-Roubaix supporterde Assenede mee.

Met een vierde plek in de wegrit op de Olympische Spelen maakte Lotte ons supertrots, waardoor de plannen om haar te huldigen op het gemeentehuis groeiden. Afgelopen weekend kroonde Lotte zich op de piste in Roubaix tot wereldkampioene puntenkoers. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Belgische wereldkampioen is in de puntenkoers. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Assenede een wereldkampioene als inwoner heeft. En dan zwijgen we nog over de twee zilveren medailles die ze daarvoor al in de koffer richting Assenede stak. Eerder op het seizoen werd ze ook al Belgisch kampioen op de weg en in het tijdrijden.

Een kampioene om fier op te zijn. Ze is een voorbeeld voor alle jonge sporters in onze gemeente en alhoewel ze in Rumst geboren is, heeft Assenede haar de afgelopen jaren volledig geadopteerd. Zeker de vele wielerclubs die onze gemeente rijk is en af en toe eens een trainingsritje met Lotte meepikken.

Lotte liet ons dit weekend al weten nu even van vakantie te willen genieten, maar daarna graag tijd te maken voor een officiële ontvangst op het gemeentehuis. Als de coronamaatregelen het toelaten, zal die ontvangst in de loop van november plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte. Ondertussen genieten we nog even na van Lotte haar krachttoer in de puntenkoers.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies