Toetreding tot Riopact moet rioleringsgraad gevoelig verhogen

Geplaatst op 29/10/2021

De Watergroep neemt alle rioleringsgebonden taken over

Gemeente Assenede is voortaan Riopact-vennoot. Gisteren keurde de gemeenteraad de toetreding goed. De nieuwe samenwerking moet de rioleringsgraad de komende maanden en jaren gevoelig verhogen.

Binnen Riopact bundelen De Watergroep en Aquafin de krachten voor een efficiënt afvalwaterbeheer. Als Riopact-vennoot pakt De Watergroep in Assenede alle rioleringsgebonden taken over. Met een rioleringsgraad van 52,34% zitten we in Assenede onder het Vlaamse gemiddelde. De gemeente Assenede wil daarom de komende jaren fors inzetten op een hogere rioleringsgraad. Daarom slaat de gemeente nu de handen in elkaar met externe rioolbeheerder Riopact. De samenwerking moet de inspanningen professionaliseren en kostenbesparend werken. De gemeente Assenede blijft evenwel mee aan het stuur om het rioleringsbeleid op het grondgebied te bepalen. Door de nieuwe deal kunnen ook de rioleringsprojecten in de Prins Boudewijnlaan, Assenedestraat, Molenhoek, Cisterciënzerinnestraat en Hoge Vorst in de nabije toekomst aangepakt worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies