Assenede gaat in overleg met organisatoren om coronaverspreiding in te perken

Geplaatst op 10/11/2021

Meldingsplicht voor alle publieke evenementen

De gemeente Assenede gaat actief in overleg met het verenigingsleven en organisatoren van evenementen om samen te bekijken hoe de stijgende coronacijfers op het grondgebied een halt toegeroepen kunnen worden. Geen algemeen verbod dus, maar wel een specifieke en gerichte aanpak zodat het sociaal leven kan blijven doorgaan, maar we het coronavirus toch inperken.

Met een positiviteitsratio van 13,01% zitten de coronacijfers in Assenede nog steeds in stijgende lijn. Gisteren kwam de gemeentelijke crisiscel samen teneinde een kwalitatieve analyse te maken en te beoordelen of bijkomende maatregelen op gemeentelijk niveau nodig zijn.

De belangrijkste maatregel is meldingsplicht voor alle publieke evenementen en publieke activiteiten bij het evenementenloket van de gemeente. Dat kan via evenementen@assenede.be of op 09 341 90 80. In overleg wordt dan naar de veiligste manier gezocht om een evenement te organiseren. 

Wat zijn de nieuwe spelregels?

  • Bij het evenementenloket wordt normaal een termijn van 90 dagen voor grote en 60 dagen voor kleine evenementen gehanteerd. Evenementen vanaf 200 personen dienen altijd bij het evenementenloket te passeren. Kleinere organisaties die buiten de werking van het evenementenloket vallen, dienen ten laatste twee weken voor het evenement hun aanvraag in.
  • Hoe vroeger je een evenement aanvraagt, hoe beter je geholpen kan worden. De strijd tegen corona is er één van ons allemaal. Samen zoeken we naar de optimale oplossing voor zowel organisator als de veiligheid van de bezoekers. Organisatoren die een lopende aanvraag hebben, zullen persoonlijk worden gecontacteerd.
  • De aanwezigheid van een CO2-meter is verplicht voor alle activiteiten in openbare binnenruimtes. Verenigingen of organisaties die niet over een CO2-meter beschikken, kunnen er gratis één ontlenen via de gemeentediensten.
  • Bij elk evenement wordt door de dienst Vrije Tijd een toolbox aangeleverd met handige tips en tricks voor een Covid Safe Event.
  • De gouden basisregels blijven de ultieme manier om een Covid Safe Event te organiseren:

 

  • Draag een mondmasker op drukke plaatsen
  • Probeer de nodige afstand te bewaren
  • Was regelmatig je handen

 

Daarnaast komt er mondmaskerplicht in de buurt van de schoolpoort. Dit een half uur voor en na de schooltijd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies