Prinsenverkiezing geannuleerd

Geplaatst op 17/11/2021

"Willen alle kansen op een volwaardige carnavalsstoet vrijwaren"

De Prinsenverkiezing van zaterdag 4 december wordt geannuleerd. Op die manier hopen de Werkgroep Carnaval en de gemeentelijke feestcommissie alle kansen te vrijwaren voor een volwaardige carnavalsstoet op zondag 6 maart. De beslissing werd genomen in samenspraak met de gemeentelijke crisiscel en de twee kandidaten.

Met veel goede moed trapten Tim Van De Velde (29) en regerend Prinses Carnaval Sarah Keisse (31) tijdens de winterjaarmarkt in Assenede hun verkiezingscampagne op gang. Door de stijgende coronacijfers in onze gemeente zien de twee hun ambities gefnuikt. Zo werd beslist de Prinsenverkiezing van 4 december te annuleren.

“Met de huidige coronacijfers in onze gemeente is het gewoonweg onverantwoord een Prinsenverkiezing te organiseren”, klinkt het bij de Werkgroep Carnaval. “We willen graag een volwaardige verkiezing. Lees: met dansen, polonaises, feestgedruis,…dat is in huidige omstandigheden onmogelijk. Zeker omdat we er alles aan willen doen om onze carnavalsstoet van zondag 6 maart wel door te laten gaan. Dat kan alleen als we ons nu allemaal samen aan de maatregelen houden. Voor de zoveelste keer nog even op onze tanden bijten dus. Lastig, zeker in een carnavalsgekke gemeente als de onze.”

Door het annuleren van de Prinsenverkiezing wordt de titel van Prinses Sarah I uit 2020 voor het tweede jaar op rij automatisch verlengd. Dat betekent evenwel niet dat ze zich ook automatisch Keizerin mag noemen. “We hebben met beide kandidaten gesproken en gaan in onderling overleg kijken of we de verkiezing volgend jaar gewoon hernemen of er eventueel iets anders uit de bus komt. Feit is dat Prinses Sarah I haar Keizerschap absoluut zelf wil verdienen. Lees: met een volwaardige verkiezing.”

De Prinsenverkiezing mag dan wel geannuleerd zijn, de hoop op een volwaardige carnavalsstoet leeft des te harder. “We krijgen daar veel vragen over van carnavalsverenigingen die willen beginnen bouwen aan hun wagen. We willen iedereen bij deze bevestigen dat we er alles aan doen om de stoet door te laten gaan. Uiteraard blijven we afhankelijk van de coronasituatie op dat moment. Wat betreft de rest van het carnavalsgebeuren, lees de befaamde Sloezemaandag, de zottenstoet en de succesvolle kindercarnavalsbals, is het voorlopig nog te vroeg om uitspraken doen. Die beslissing willen we zo laat mogelijk nemen. Maar het spreekt voor zich dat we graag zo normaal mogelijk carnaval willen vieren.”

Carnavalsgroepen, deelnemers aan de reclamestoet of verenigingen die willen participeren aan de carnavalsstoet van zondag 6 oktober kunnen nog altijd inschrijven via werkgroep@carnavalassenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies