Aanleg fietssnelweg F423 in januari van start

Geplaatst op 23/11/2021

Aangelanden wordt gevraagd alle goederen op de bedding tegen 15 december te verwijderen

Aanleg fietssnelweg F423 in januari van start

Aangelanden wordt gevraagd alle goederen op de bedding tegen 15 december te verwijderen

In januari starten de werken voor de aanleg van het ontbrekende stuk fietssnelweg F423 Zelzate – Eeklo, tussen Bassevelde Dorp (Assenede) en Kaprijke (Wauterstraat), op de oude spoorbedding.

Provincie Oost-Vlaanderen legt de fietssnelweg aan. Dit stuk van 2,5km fietssnelweg is de laatste ontbrekende schakel van de fietssnelweg F423 Zelzate-Eeklo, gelegen op de oude spoorbedding. Later volgt nog een veilige onderdoorgang van de autosnelweg E34, waar de gemeente Kaprijke het voortouw in neemt.

Op die manier ontstaat er over een afstand van meer dan 20 kilometer een volledige fietssnelwegverbinding tussen Zelzate en Eeklo en de gemeenten en dorpen daartussen. Zo realiseert de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met de gemeentebesturen, de Vlaamse overheid (subsidieert 50%), maar ook NMBS en Infrabel, een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsverbindingen in Oost-Vlaanderen. Door de inrichting van de fietssnelwegen, fietst jong en oud vlot, veilig en zorgeloos naar het werk, school, winkel en in de vrije tijd.

Hoe zal deze fietssnelweg eruit zien?

De fietssnelweg wordt uitgevoerd in een driemeter brede asfaltverharding, zoals recent ook het deel op het grondgebied van Kaprijke werd gerealiseerd. De bermen krijgen een ecologische invulling en aan de grens van de bebouwing in Bassevelde komt er ook een rustpunt. De kruispunten met Dorp en de Wautersstraat krijgen veilige oversteken. De fietssnelweg passeert ook enkele landbouwbedrijven. Deze kunnen blijven functioneren. Er worden voor het vee en de landbouwers oversteekplaatsen voorzien, onder andere met veeroosters en voetgangerspoortjes.

De werken

Ter voorbereiding van de werken wordt aan de aangelanden gevraagd om bij eventueel medegebruik van de bedding, bv. voor opslag van goederen, deze te verwijderen tegen 15 december 2021. De werken zullen starten rond 1 januari 2022 en duren 130 werkdagen. Hierbij zal uiteraard ook moeten rekening gehouden worden met eventueel weerverlet wanneer het heel nat, en/of koud weer zal zijn in de winterse periode.

Verkeershinder

De verkeershinder tijdens de werken zal beperkt blijven. Bij de aanleg van het kruispunt met de Wauterstraat zal een tijdelijke omleiding voorzien worden. Tegen de zomer van 2022 moet de nieuwe fietsverbinding klaar zijn.

Info

  • De plannen kunnen ingekeken worden op het gemeentehuis
  • Je kan dit project verder opvolgen via www.fietssnelwegen.be/f423. Op deze webpagina kan je ook het definitieve plan van de fietssnelweg bekijken.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies