Eerste hulp bij coronatest

Geplaatst op 24/11/2021

Waar kan ik mij laten testen in het Meetjesland?

EERSTE HULP BIJ CORONATEST

Waar kan ik mij laten testen in het Meetjesland?

Twijfel je of je moet getest worden op COVD-19? Via deze handige visual krijg je een beter beeld of en waar je je kan laten testen.

Hieronder lijsten we nog eens op waar je terecht kunt voor een test.

MAAK ZELF EEN TESTCODE AAN

Sinds kort is er een online tool om na te gaan of je je best laat testen op COVID-19. De tool kreeg de naam SAT en kan je langs deze weg bereiken. Indien je getest moet worden, maakt de tool zelf een testcode voor jou aan waarmee je je kan laten testen. Voor een reis of evenement kan je ook zelf een testcode aanmaken via mijngezondheid.be

HUISARTS

Je bent ziek of je hebt symptomen van COVID-19? Maak dan een afspraak bij je huisarts. Bij sommige huisartsen kan je ook terecht wanneer je een hoogrisicocontact hebt gehad en getest moet worden. Je kan ook via de online tool nagaan of je je best laat testen.

AFNAMECENTRUM HUISARTSENWACHTPOST EEKLO

Je hebt een hoogrisicocontact gehad met iemand die positief is of je moet je laten testen voor een operatie, reis of evenement? Dan kan je hier terecht, mits je een testcode hebt. Je kan online een afspraak maken. Indien je symptomen hebt, neem je best contact op met je eigen huisarts of via de tool om na te gaan of je dient getest te worden. Je moet een afspraak maken via www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

APOTHEEK

Je moet je laten testen nadat je terugkomt van een reis of je hebt symptomen? Dan kan je bij heel wat apotheken in het Meetjesland terecht voor een sneltest. OPGELET: mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad en GEEN symptomen hebben, kunnen NIET terecht bij de apotheek. Surf naar deze website om de lijst van apothekers te zien die tests afnemen.

UZ GENT

Je kan in het UZ Gent terecht voor een test naar aanleiding van een reis of een hoogrisicocontact (met milde of geen symptomen).  Je kan een afspraak maken, maar je kunt er ook zonder afspraak terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Meer info vind je hier.

Zonder testcode betaal je ter plaatse 50 euro.

LABO MEDINA

Je kan ook getest worden bij labo Medina in Assenede, Aalter, Eeklo of elders. Zowel na een hoogrisicocontact, reis, ... Je moet een afspraak maken via www.medina.be. Zonder testcode betaal je ter plaatse 50 euro.

LABO NUYTINCK

Je kan getest worden bij labo Nuytinck in Evergem indien je geen symptomen hebt. Zowel na een hoogrisicocontact of in het kader van een reis of evenement. Je kunt online een  afspraak maken of telefonisch via 09 257 20 10. Zonder testcode betaal je ter plaatse 50 euro.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies