Alle gemeentelijke activiteiten tot en met 16 januari geannuleerd

Geplaatst op 26/11/2021

Geen Sinterklaasontvangst, geen verlichte kerstwandeling en geen nieuwjaarsreceptie voor inwoners

 ‘Beperk uw contacten’, dat is één van de belangrijkste richtlijnen van het federaal overlegcomité in strijd tegen de alarmerende stijging van de coronacijfers in ons land. Daarom besliste de gemeentelijke crisiscel zonet alle gemeentelijke activiteiten tot en met 16 januari 2022 te annuleren. Er wordt wel gewerkt gemaakt van een alternatief, zo hopen we deze winter opnieuw enkele coronaveilige wandel- en fietsroutes te organiseren.

Dat betekent geen Sinterklaasontvangst onder de luifel van het gemeentehuis op 4 december, geen verlichte kerstwandeling op 18 december en geen nieuwjaarsreceptie voor inwoners op 16 januari.

Ook alle interne activiteiten van gemeente en OCMW worden geannuleerd. Het sociaal restaurant blijft wel open volgens de geldende coronamaatregelen. Aan de adviesraden wordt gevraagd opnieuw online te vergaderen. De reeds ingeplande plechtige ontvangsten worden geschrapt.

Evalueren

Daarenboven vraagt het bestuur aan de verenigingen om te evalueren of bepaalde geplande activiteiten kunnen plaatsvinden onder huidige omstandigheden of beter uitgesteld worden.

Richtsnoeren

Verder vragen we alle inwoners de drie ‘richtsnoeren’ om het veilig te houden zoveel mogelijk toe te passen.

  • Aan onze inwoners vragen we zoveel mogelijk onnodige contacten te vermijden.
  • Wanneer je thuis toch mensen ontvangt, gebruik een zelftest en draag je mondmasker. Zo bouw je zekerheid in. De zelftesten zijn verkrijgbaar bij elke apotheker en ook in de supermarkt.
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes. Dat is trouwens sowieso gezond, maar zeker in deze coronatijden.

Voor 16 januari 2022 wordt bovenstaande beslissing opnieuw geëvalueerd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies