Kersthappening Bassevelde afgelast

Geplaatst op 26/11/2021

"Onmogelijk en onverantwoord te organiseren"

De geplande Kershappening van 25 december in Bassevelde gaat dit jaar niet door. De aangescherpte coronamaatregelen maken het voor de organiserende feestcommissie van Bassevelde onmogelijk om het evenement te organiseren. Ook vorig jaar moest het populaire evenement geannuleerd worden.

De Kersthappening lokt elk jaar een massa volk naar het centrum van de ezelsgemeente. Het is een vaste afspraak voor elke rechtgeaarde Basseveldenaar. Toen in september en oktober de coronamaatregelen versoepeld werden, startte de feestcommissie in allerijl met de voorbereidingen. Na een geslaagde septemberkermis, droomde het verenigingsleven van een spetterende kersthappening. De droom valt echte voor het tweede jaar in duigen, een klap voor alle verenigingen.

“We kunnen niet ontkennen dat de coronacijfers overal de verkeerde kant uit gaan. Daarom hebben we samen met het gemeentebestuur beslist om de kersthappening nog maar eens een jaar uit te stellen, dit in het belang voor de gezondheid van al onze dorpsgenoten”, vertelt de feestcommissie van Bassevelde.

“De kerstmarkt trekt elk jaar een pak bezoekers die zich kriskras door elkaar naar de verschillende standen bewegen. Om alles in goede banen te leiden zouden we voor gecontroleerde publieksstroom, mondmaskerplicht, een CST-regeling en afstandsregels moeten kiezen. Dat is voor onze organisatie niet haalbaar. Bovendien merkten we dat er ook een aantal standhouders begonnen twijfelen om deel te nemen. Daarom hebben we beslist alles te annuleren.”

De feestcommissie van Bassevelde laat alvast de moed niet zakken en focust op een gevuld programma in 2022.

  • Sneukeltoer
  • 150 jaar trein in Bassevelde
  • Opening fietspad Bassevelde – Kaprijke
  • Junikermis – avondmarkt
  • Ezelen in den hof op 21 juli
  • Septemberkermis – Mosselsouper, paardenkeuring, …

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies