Nieuwe belevingsbibliotheek en vernieuwde dienst Vrije Tijd

Geplaatst op 13/12/2021

openen vandaag de deuren

Nieuwe belevingsbibliotheek pakt uit met Oost-Vlaamse primeur: “Ook na sluitingstijd naar de bib dankzij OpenPlus- systeem”

 

Vandaag opent de nieuwe belevingsbibliotheek in Assenede de deuren. Een Oost-Vlaamse primeur, zo wordt onze bibliotheek de eerste bibliotheek in de provincie waar bibliotheekbezoekers ook toegang kunnen krijgen tot de bib wanneer er geen bibliotheekpersoneel aanwezig is. De openingsuren van de bibliotheek worden op die manier met 250% verruimd.

De vernieuwde belevingsbibliotheek is de eerste bibliotheek in Oost-Vlaanderen die gebruikmaakt van de het zogenaamde ‘OpenPlus-systeem’. Met dank aan automatische lichten, camera’s, zelfscanbalies en een e-ID werd het mogelijk voor gebruikers om toegang te krijgen buiten de vaste openingsuren.

Dankzij het nieuwe systeem wordt de bib een plaats om rustig kranten en tijdschriften te lezen, om boeken in te leveren, uit te lenen of te verlengen en om te studeren.

Openingsuren 250% verruimd

Het systeem zorgt ervoor dat de deuren van de bib kunnen openen buiten de 'bemande' openingsuren. Dat zorgt ervoor dat de openingsuren van onze bibliotheek met maar liefst 250% verruimd worden.

Tijdens de OpenPlus-uren is er geen bibliotheekpersoneel dat je helpt of begeleidt, maar je kan dus zelfstandig gebruikmaken van de meeste bibliotheekdiensten. In de Limburgse gemeente Bree werken ze al vier jaar met het systeem. Dit tot grote voldoening van de bibliotheekbezoekers.

Beleving

Daarnaast zet de vernieuwde bibliotheek volop in op beleving. Lees: extra knusse leeshoekjes, een gezellige koffiehoek, een speciale leesplek voor de allerkleinsten. De bibliotheek wordt een plek waar beleving centraal staat.

Ook vernieuwde dienst Vrije Tijd opent de deuren

Naast een nieuwe belevingsbibliotheek opent ook de vernieuwde dienst Vrije Tijd midden december de deuren, een prachtig ontwerp van architectenbureau Buedts & De Pape Architecten.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies