Zaad op maat

Geplaatst op 21/12/2021

Samenaankoop bloemenzaad door RLM

ZAAD OP MAAT: SAMENAANKOOP bloemenzaad

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, maar is een heerlijk buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het aanbod aan voedsel (insecten en zaden) en dekking.

Je kan via Regionaal Landschap Meetjesland zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. Via een groepsaankoop kan je twee soorten zaadmengsels bestellen: een voor akkervogels en een voor bijen en vlinders.

Bestellen kan per 500 g, 1,00 of 5,00 kilogram.

Bestelling en betaling gebeuren via www.behaagjetuin.be

Doe dit zeker voor 16 februari 2022. Je kan je bestelling afhalen van 28 maart tot 2 april. (1 april voor afhaalpunt Eeklo) op een van de volgende afhaalpunten.

  • Bibliotheek Evergem, Bibliotheekstraat 12, binnen de openingsuren.
  • Kantoor RLM Eeklo, Oostveldestraat 91, van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Akkervogelmengsel: haver, gerst, zomertarwe, huttentut, bernagie, boekweit, zonnebloem, vlas

  • Zaaidichtheid: 30kg/ha - 3 kg/1000m²

Bijenmengsel: boekweit, bladrammenas, bernagie, dille, gele mosterd, facelia, goudsbloem, korenbloem, koriander, juffertje-in-’t- groen, groot kaasjeskruid

  • Zaaidichtheid: 10kg/ha - 1 kg/1000m²

 

Geelgorsgebied

Om de geelgors in onze gemeente een extra duwtje in de rug te geven kan iedereen die een perceel heeft van meer dan 400m² in de ruime omgeving van de Rijkestraat in Oosteeklo contact opnemen met RLM via: helene.quide@rlm.be. Misschien is dan zelfs een extra vergoeding mogelijk!

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies