Eerstelijnszone Meetjesland lanceert www.covidmeetjesland.be

Geplaatst op 23/12/2021

Een handige website met antwoorden op al jouw coronavragen.

eerstelijnszone Meetjesland lanceert splinternieuwe website

 

Waar kan ik me laten testen in het Meetjesland? Mijn zoon is positief getest, wat nu? Hoe lang dien ik in quarantaine te blijven? Hoe verzet ik mijn afspraak in het vaccinatiecentrum? Er is een uitbraak in de sportclub, wat moet ik doen? Welke maatregelen zijn nu van kracht in mijn gemeente?

De kans is groot dat één van deze vragen de afgelopen maanden bij jou de revue zijn gepasseerd in de huiskamer.

Door het bos de bomen

Heel wat inwoners zien namelijk op dit moment door het bos de bomen niet meer. Er komt zoveel informatie op ons af dat de boodschap niet meer duidelijk is. Daarnaast worden heel wat hulpverleners gecontacteerd met vragen door burgers die niet bij hen terecht horen te komen. Hierdoor krijgen we als eerstelijnszone signalen dat eerstelijnswerkers overbelast geraken.

Om deze noden op te vangen lanceert eerstelijnszone Oost- en West-Meetjesland een splinternieuwe website: www.covidmeetjesland.be. Op deze website wordt alle informatie over Covid in het Meetjesland verzameld en kom je met twee simpele klikken op je computer terecht op de juiste website of word je doorverwezen naar de contactpersoon.

Uitbraak, quarantaine, vaccinatie, testing en maatregelen

De belangrijkste thema’s rond corona komen aan bod op de website: uitbraak, quarantaine, vaccinatie, testing en maatregelen. Via pictogrammen word je toegeleid naar de juiste webpagina. Rond testing vind je verschillende flowcharts terug die je helpen bij het maken van de juiste beslissing. De contactgegevens van de callcentra staan opgelijst bij het luik rond vaccinaties en per lokaal bestuur worden de lokale maatregelen opgesomd.

Kortom: alle info over Covid in het Meetjesland verzameld op één site!

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies