Rolstoelvriendelijke picknickbank langs oude spoorwegbedding

Geplaatst op 24/12/2021

Assenede voor iedereen zorgt voor rolstoelvriendelijk rustpunt

De diensten van de gemeente Assenede plaatsten de allereerste rolstoelvriendelijke picknickbank langs het fietspad op de oude spoorwegbedding. De picknickbank kwam er op initiatief van ‘Assenede voor iedereen’.

‘Assenede voor iedereen’ is een vzw die zich al sinds 2012 inzet voor de toegankelijkheid van het openbaar domein in de gemeente Assenede. Zo voerden ze onder andere al veelvuldig actie rond het toegankelijk maken van winkels en café’s. Met succes, zo maakten ondertussen al heel wat handelaars hun zaak rolstoelvriendelijk. Met Kerst in het vooruitzicht pakt de vzw uit met een nieuw initiatief: een rolstoelvriendelijke picknickbank langs het fietspad op de oude spoorwegbedding.

“Daar is nood aan. We kennen heel veel mensen die met een rolstoel of een driewieler die dit fietspad vaak gebruiken”, zegt Gerrit Willems van ‘Assenede voor iedereen’. “Nergens vinden die mensen een rustpunt. Een plek om na de sportieve inspanning even te verpozen of gewoon samen met vrienden en familie te genieten van een hapje of een drankje. Dankzij deze picknickbank kan dat.”

De picknickbank staat ter hoogte van de Schaapherdersstraat. “Een mooie plek waar ook wel wat sociale controle is. Als dit project aanslaat, willen we in onze gemeente nog veel meer van deze banken zetten”, besluit Gerrit Willems.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies