Langverwachte schoolroutekaart

Geplaatst op 23/03/2021

Vandaag succesvol gelanceerd!

Schoolroutekaart succesvol gelanceerd!

 

Vandaag ontvingen alle kinderen in Assenede de langverwachte schoolroutekaart. De schoolroutekaart toont de meest aangewezen fietsroutes naar school, de jeugdvereniging of de sportclub.

Normaal was het de bedoeling de schoolroutekaart te lanceren met een groot fietsfeest. Door de huidige coronacrisis moesten we op zoek gaan naar een alternatief. Daarom nam de gemeentelijke communicatiedienst samen met gedeputeerde Riet Gillis, schepen van verkeer Chantal Bobelijn, de dienst verkeer en de lokale gemeenschapswachten een spannend introductiefilmpje op om de schoolroutekaart voor te stellen in de klas.

Educatief hulpmiddel

De schoolroutekaart toont de meest aangewezen fietsroutes naar school, de jeugdvereniging of de sportclub. Daarnaast geeft de kaart ook uitleg over het verkeersreglement, de ideale fietsuitrusting, het fenomeen van de dode hoek,…. Hierdoor kan deze kaart als educatief hulpmiddel in de klas gebruikt worden. Voor de gemeente vormt ze dan weer een basis om knelpunten op de routes weg te werken.

De Provincie Oost-Vlaanderen, de dienst verkeer, Route2School, onze lokale basisscholen, de lokale jeugd- en sportverenigingen en de lokale politie werkten deze schoolroutekaart samen uit, met input van ouders en leerlingen.

Bedankt aan iedereen voor de medewerking.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies