Oudste inwoners krijgen begin volgende week uitnodiging voor vaccinatie

Geplaatst op 05/03/2021

Voor week van 15 maart 1.100 prikjes op komst

De 85-plussers die nog thuis wonen in Evergem, Assenede, Kaprijke en Zelzate krijgen begin volgende week de langverwachte uitnodiging voor hun vaccinatie in de bus. Ondertussen zijn al 500 zorgverleners gevaccineerd, en volgen er volgende week  nog eens 400. De week nadien is het dan eindelijk de beurt aan de ‘brede bevolking’. Voor die startweek zijn meteen 1.100 vaccins voorzien.

Het vaccinatiecentrum aan de Hoge Wal draait na twee weken nog niet op volle toeren, maar de komende weken wordt de snelheid wel opgedreven. Tegen eind volgende week zullen zowat 900 zorgverleners uit Evergem, Assenede, Zelzate en Kaprijke hun eerste vaccin gekregen hebben. Vanaf 15 maart wordt de ‘brede bevolking’ gevaccineerd. Voor volgende week zijn er 396 vaccins gereserveerd. De week van 15 maart worden 1.100 spuitjes gezet.

85-plussers, die nog thuis wonen, zullen begin volgende week een uitnodiging in de bus krijgen om op donderdag 18 en vrijdag 19 maart hun vaccin te ontvangen. Vanaf midden maart moet het vaccinatiecentrum op volle snelheid draaien.

Vanaf dan zullen ook meer vrijwilligers nodig zijn. Mensen die zich opgaven als vrijwilliger mogen een bericht verwachten vanuit de eerstelijnszone.

Wie vragen heeft over de vaccinatie kan terecht bij het callcentrum via 09 267 76 50.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies