Trage wegen zoeken 'wegspotters'

Geplaatst op 27/04/2021

Schrijf je nu in voor de online infosessie op 20 mei om 20.00 uur.

Trage wegen in Assenede zoeken 'wegspotters'

 

Je houdt van wandelen en bent bereid om een viertal keer per jaar één of meerdere trage wegen te controleren op gebreken?

Dan ben jij wellicht de ‘wegspotter’ die we zoeken! Op 20 mei organiseren de gemeente Assenede en Regionaal Landschap Meetjesland een digitale infosessie.

Als wegspotter bouw je mee aan een kwaliteitsvol trage wegennetwerk in onze gemeente. De gemeente Assenede is al meer dan tien jaar actief bezig met het herstel en het – waar mogelijk – terug toegankelijk maken van trage wegen. Al deze toegankelijke trage wegen moeten ook onderhouden worden door de gemeente.

Om deze trage wegen in Assenede periodiek te controleren zoekt de gemeente ‘wegspotters’. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers die graag wandelen en vier keer per jaar de toestand van de trage wegen op het terrein gaan ‘spotten’. Via een digitaal meldingssysteem worden knelpunten direct aan de gemeente doorgegeven.

De gemeente kan dan op zijn beurt de wegspotters op de hoogte brengen als dit knelpunt is opgelost.

Wie interesse heeft om Wegspotter te worden kan inschrijven voor de digitale infosessie op donderdagavond 20 mei om 20.00 uur via onderstaand formulier.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Viola van Rossum van Regionaal Landschap Meetjesland via viola.vanrossum@RLM.be of met onze milieudienst op. 09 341 95 92 of via milieu@assenede.be.

Het project ‘wegspotter’ is een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Regionaal Landschap Meetjesland, Trage Wegen vzw en de gemeente Assenede. 

 

Inschrijvingsformulier online infosessie 'Word wegspotter'

op 20 mei 2021 om 20.00 uur.

* zijn verplicht in te vullen velden.

Deelname is gratis.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies