Uitgestippelde Gîrnaert-Ezelswandeling in mei

Geplaatst op 27/04/2021

Wandel mee in Boekhoute en Bassevelde

Ga in mei wandelen tijdens de Gîrnaert-Ezelswandeling in Boekhoute en Bassevelde

Door de onzekerheid rond de coronamaatregelen dit jaar geen Gîrnaert- en Ezelsstoet in september. Om hun publiek toch nog te verwennen, hebben de organisatoren van de Gîrnaertfeesten en de Ezelsstoet de handen in elkaar geslagen met wandelclub De Trekvogels voor een uniek wandelproject. Heel de maand mei kan je zowel in de Gîrnaert- als de Ezelsgemeente wandelen.

“Door de onzekerheid rond de coronamaatregelen is het erg moeilijk om een grote stoet op te zetten”, vertellen Tom Robersscheuten en Marnix Steenbeke, namens respectievelijk de Gîrnaertfeesten en de Ezelsstoet. “Helemaal niks doen, ligt echter niet in onze aard. Daarom hebben we samen overleg gepleegd om te kijken hoe we ons publiek, maar vooral ook de plaatselijke horeca, toch nog iets kunnen gunnen. Al snel kwamen we bij wandelclub De Trekvogels terecht. Wandelen is zowat de enige constante die altijd toegelaten is. Doordat ook de horecaterrassen in mei terug heropenen, willen met onze wandelingen ook het volk op een coronaveilige manier naar onze dorpskernen lokken. Want zeg nu zelf? Wat is er leuker dan na een stevige wandeling te genieten van een heerlijk terrasje?”

De wandelingen starten op 1 mei en vertrekken vanuit het centrum van Boekhoute en Basssevelde. Vanuit elk dorp is er een kleine lus van ongeveer 7 kilometer en een grote lus van om en bij de 15 kilometer. Wie wil kan de twee lussen ook combineren en er echt een daguitstap van maken. Alle routes zijn uitgepijld.

Boekhoute

Korte route van 7 kilometer

-> overzichtskaart

-> gedetailleerde kaart

Bassevelde

Korte route van 6,5 kilometer

-> overzichtskaart

-> gedetailleerde kaart

Combinatie Boekhoute en Bassevelde

Lange route van 15,8 kilometer

-> overzichtskaart

-> gedetailleerde kaart

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies