Dorpshuis Boekhoute beschikt over AED-toestel

Geplaatst op 30/04/2021

Assenede werkt verder aan hartveiligheid

Er hangt voortaan ook een AED-defibrillator aan de gevel van het dorpshuis in Boekhoute. Op die manier hangt er nu in elke deelgemeente van Assenede een publiek toegankelijk AED-toestel.

Assenede sprak reeds vorig jaar de wens uit een hartveilige gemeente te willen worden. Vlak voor de uitbraak voor de coronacrisis had het daarom een hele reeks acties gepland. Eén van die acties was alle inwoners de kans te geven een cursus reanimeren te volgen. Door de uitbraak van het coronavirus moesten deze cursussen helaas uitgesteld worden. Uitstel is echter geen afstel.

In afwachting van de cursus werkt de gemeente wel verder aan de hartveiligheid op haar grondgebied. Zo werd deze week een nieuwe AED-toestel opgehangen aan de gevel van het stadhuis in Boekhoute. Dat doet dienst als dorpshuis en infopunt voor Toerisme Meetjesland. Een plek waar veel mensen elkaar ontmoeten. Door het toestel aan de gevel op te hangen is het 24/7 publiek toegankelijk.

Het betekent ook dat zowel Assenede, Bassevelde, Boekhoute als Oosteeklo nu over een publiek toegankelijk AED-toestel beschikken. Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.

Hier hangen de AED-toestellen in onze gemeente:

  • Gemeentehuis - enkel toegankelijk tijdens openingsuren gemeentehuis.
  • Sporthal - enkel toegankelijk tijdens openingsuren sporthal.
  • Dorpshuis Bassevelde -  publiek toegankelijk 24/7.
  • Voetbalclub Bassevelde - enkel toegankelijk wanneer de kantine open is.
  • Voetbalclub Assenede - Kloosterstraat, publiek toegankelijk 24/7
  • Voetbalclub Boekhoute - enkel toegankelijk wanneer de kantine open is
  • Dorpshuis Boekhoute – publiek toegankelijk 24/7.
  • Medisch Centrum Assenede - publiek toegankelijk 24/7
  • Jeugd- en sportdomein Ter Walle Oosteeklo (scheidsrechterslokaal) - publiek toegankelijk 24/7

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies