Opnieuw carnavalsstoet op zondagmiddag in 2022.

Geplaatst op 07/04/2021

Afspraak op zondag 6 maart!

Assenede gaat in 2022 opnieuw voor carnavalsstoet op zondagmiddag, om de vier jaar avondcarnavalsstoet

Na twee verlichte avondcarnavalsstoeten en een jaar carnavalswandeling schakelt de Werkgroep Carnaval Assenede volgend jaar opnieuw over naar een ‘normale’ zondagmiddagstoet. Die gaat door op zondag 6 maart 2022.

Op zondag 10 maart 2019 moest de carnavalsstoet uitgesteld worden door zwaar stormweer. Het inspireerde de Werkgroep Carnaval om op zaterdag 6 april 2019 een enorm gesmaakte avondcarnavalsstoet te organiseren. Zo gesmaakt dat er ook in 2020 een avondeditie kwam en er ook dit jaar een avondstoet op het programma stond. Door corona kon die laatste niet doorgaan en werd troost gezocht in een succesvolle carnavalswandeling.

Als coronaproof alternatief kwam er ook een ministoetje op zondagmiddag. De reacties daarover waren unaniem lovend. Overal waar Prinses Sarah I en haar gevolg passeerden enkel stralende gezichten. Het inspireerde de Werkgroep Carnaval het geweer van schouder te verwisselen en de komende drie jaar opnieuw een zondagmiddagstoet te organiseren. “Op die manier willen we de horeca en het verenigingsleven tegemoet komen”, aldus de Werkgroep Carnaval. “Die waren voorstander van een zondagmiddagstoet. Er zijn meer families en het volk blijft langer hangen.”

Toch wordt de avondstoet niet volledig opgeborgen. “Om de vier jaar gaan we een avondstoet organiseren. Dat moet dan telkens iets apart worden. Noem het een hoogtepunt zoals bij een WK of een EK voetbal.”  De beslissing werd besproken in overleg met de Werkgroep Carnaval, de carnavalsverenigingen, de gevederde hoofden en een aantal vertegenwoordigers van de horeca. De eerste verlichte avondcarnavalstoet staat gepland op zaterdag 9 maart 2025.

Volgend jaar start carnaval in Assenede op woensdag 23 februari en eindigt het op zondag 6 maart met de jaarlijkse carnavalsstoet.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies