Assenede kleurt regenboog

Geplaatst op 12/05/2021

Samen geven we een krachtig signaal tegen holebi- en transfobie.

Assenede kleurt regenboog

 

Vandaag verschenen op de vier dorpspleinen in onze gemeente regenbogen. Deze staan symbool voor de strijd die we als gemeenschap voeren tegen holebi- en transfobie. Naar aanleiding van IDAHOT-dag op maandag 17 mei roepen we iedereen op massaal voor regenbogen te zorgen in het straatbeeld: via krijttekeningen op de stoep, door een affiche voor het raam te hangen,…. De boodschap is eenvoudig: In Assenede telt iedereen mee!

Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Reeds enkele jaren slaan de regenbooghuizen van Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost- & West-Vlaanderen en çavaria de handen in elkaar om de lokale overheden op te roepen in deze periode de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Iets waar we in Assenede al altijd gevolg aan gaven.

Dit jaar gaan we een stapje verder. Zo brachten we samen met onze lokale holebivereniging ‘Holebi Spirit’ regenbogen aan op de dorpspleinen in de gemeente. Tegelijkertijd lanceren we een oproep onder alle inwoners om in aanloop naar 17 mei straten en pleinen massaal te versieren met regenbogen. Denk aan stoeptekeningen, tekeningen voor het raam, vlaggen, spandoeken,…. Wees creatief.

Samen geven we een krachtig signaal tegen holebi- en transfobie

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies