Vaccinatie en vakantie

Geplaatst op 04/05/2021

Belangrijke info bij de vakantieplanning

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt.

Om je reisplannen niet te laten samenvallen met uw vaccinatie, kan je proberen te schuiven met de datum waarop je de eerste vaccindosis krijgt. Dit is niet vanzelfsprekend, want er wordt een strak schema gevolgd, om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren. We adviseren om de vaccinatie niet onnodig uit te stellen, want zo stel je ook de bescherming tegen COVID-19 uit.

Opgelet! De tweede dosis kan je niet verder uitstellen!

Het is ook belangrijk dat je die tweede dosis krijgt, want de tweede dosis zorgt voor een betere bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden en zorgt ervoor dat de bescherming langer aanhoudt.

Bel niet naar het vaccinatiecentrum om een andere datum voor de tweede vaccinatiedosis te vragen: het centrum kan dat niet veranderen. Het vaccinatiecentrum moet in een paar weken duizenden mensen vaccineren en kan niet voor iedereen een ander vaccinatieschema toepassen.

Voordeel is wel dat je vanaf nu al kunt inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staat. Op basis van je leeftijd kan je opzoeken wanneer je ongeveer je uitnodiging zult ontvangen.

Dit kan via: https://www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona.

Probeer maximaal je reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat je vaccinatie niet in de weg komt van je vakantie, of omgekeerd. 

Meer info over vaccinatie en vakantie kan je terugvinden via deze link: https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies