Sint-Petrus en Sint-Martinuskerk

Geplaatst op 28/06/2021

opnieuw in de steigers

Sint-Petrus en Sint-Martinuskerk opnieuw in de steigers

 

De Sint-Petrus en Sint-Martinuskerk staat opnieuw in de steigers. De kerk in het centrum van Assenede werd nog maar recente gerestaureerd, maar er was een probleem met het kaleiwerk aan de voorgevel waardoor de aannemer opnieuw aan de slag moest.

“Eigenlijk moest dit werk vorig jaar al uitgevoerd zijn”, zegt Piet Van Rompu, voorzitter van de kerkfabriek. “Door de hete zomer en het vochtige najaar hebben we de werken echter uit moeten stellen. Na de restauratiewerken bleek er iets fout te zijn met het kaleiwerk aan de voorgevel. Dit werd gemeld aan de aannemer die de gevel nu opnieuw aangepakt heeft. Daarnaast willen we ook iets doen aan de rollagen. In principe zou het de bedoeling zijn om de restauratie van de kerk in het najaar definitief op te leveren. De huidige herstellingswerken zijn uiteraard op kosten van de aannemer zelf en gebeuren in de beste verstandhoudingen”, besluit Van Rompu.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies