‘Deviltime!’ in de Waterdijkstraat, wie volgt het goede voorbeeld?

Geplaatst op 08/06/2021

'Allemaal samen Assenede!'

Naar aanleiding van het EK riepen de Rode Duivels recent op om straten en pleinen zo rood mogelijk te kleuren, een oproep die ze in de Waterdijkstraat in Boekhoute maar al te goed begrepen hebben. De hele straat is er versierd met zwart, geel en rood. Zelfs een kartonnen Romelu Lukaku staat er klaar om je te verwelkomen. De inwoners roepen nu de rest van de gemeente Assenede op om hun voorbeeld te volgen. Het gemeentebestuur springt op de kar en hijst deze week in alle dorpskernen de Belgische vlag.

In de Waterdijkstraat houden ze van traditie. Dat betekent massaal kerstlichtjes hangen tijdens de eindejaarsperiode en ‘deviltime’ als de Rode Duivels op een groot tornooi spelen. De man achter al dat enthousiasme is buurtbewoner Bart De Wispelaere (42). “Bart zorgt hier voor de sfeer in de straat”, zegt buurvrouw Sabine Bral. “Met kerst, als de Duivels spelen op een groot tornooi,...zijn enthousiasme werkt echt aanstekelijk. Iedereen doet mee. Dat zie je ook als je de straat binnen komt. Er is geen enkel huis dat niet versierd is.”

Overal waar je kunt kijken in de Waterdijkstraat zie je zwart-geel-rood. “Ik denk dat we alle winkels in het Meetjesland leeg gekocht hebben”, lacht Bart De Wispelaere. “Het gaat ver. Mijn buurman en ik hadden zonder het van elkaar te weten dezelfde reuzevlag gezien in een vlaggenwinkel in Oudenaarde. Dus wij beiden naar daar. Toen ik daar toe kwam, had de buurman mijn vlag net voor mijn neus weggekocht. We zijn er duidelijk mee bezig. (lacht)”

Elkaar helpen

Ook Yvette Braet en haar man Noël Vermeire doen mee. “We zijn zeventigers. Normaal doen we niet meer aan dat soort zaken omdat het fysiek gewoon niet meer mogelijk is om ons huis te versieren. Als natuurlijk heel de buurt komt helpen….” Bart knikt. “Da’s uiteindelijk de bedoeling: de buurt samenbrengen. Hier praten de mensen nog tegen elkaar. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als de buurman hulp nodig heeft, staan we klaar. Pas op, het EK leeft hier ook echt. Als ze de finale halen, gaat het hier nog een pak zotter worden.”

Oproep

Zoveel gemeenschapszin werkt inspirerend en dus schaart ook het gemeentebestuur zich achter de oproep van de Waterdijkstraat. Wie doet mee en kleurt onze straten en pleinen rood?  Assenede, dat zijn wij ‘allemaal samen!’”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies