Bassevelde kermist

Geplaatst op 09/06/2021

Van 18 tot en met 22 juni

Bassevelde kermist van 18 tot en met 22 juni

Van 18 tot en met 22 juni viert Bassevelde kermis. Om alles coronaproof te doen verlopen, is er opnieuw een aangepaste kermisopstelling en zal de plaatselijke feestcommissie geen extra activiteiten organiseren. De gemeente voorziet wel extra terrassen voor de horecazaken en op dinsdag 22 juni organiseert t Sport en Nering Bassevelde een wielerwedstrijd.

Het dorpsplein is gedurende gans deze periode verkeersvrij. Voor de horecazaken worden extra terrassen voorzien. Van vrijdag tot en met maandag is het dorp, tussen Assenedestraat en Kerkstraat, afgesloten voor doorgaand verkeer tijdens de openingsuren van de kermissattracties.

Op dinsdag richt Sport en Nering Bassevelde een wielerwedstrijd in voor elite zonder contract volgens de regels van de Koninklijke Wielerbond. Maximum 100 renners kunnen deelnemen. Door de wedstrijd geldt er van 13.00 tot 20.00 uur een parkeerverbod langs de omloop. De koers passeert Dorp, Assenedestraat, Haantjen, Hendekensstraat en Oude Boekhoutestraat. De wielerwedstrijd start om 17.00 uur. Tot 20.00 uur geldt er eenrichtingsverkeer in de rijrichting van de wielrenners.

Er zijn geen aanvragen voor grote EK-schermen in onze gemeente. Voor het volgen van het EK in groep, verwijzen we naar onze plaatselijke horeca die coronaproof uitpakken met tal van acties.

Terwijl Bassevelde nu al aftelt naar de kermis, maken we ondertussen ook werk van de voorbereidingen voor Assenede Kermis. Zo is het de intentie om op dinsdag 6 juli jaarmarkt te organiseren in Assenede. Meer info volgt later.

Het spreekt voor zich dat we ons bij de organisatie van al deze activiteiten houden aan de geldende coronamaatregelen. Het virus is nog niet weg. Aan de andere kant vinden we het belangrijk dat onze gemeenschap opnieuw kan herleven. Kermissen is traditie, die willen we zo snel mogelijk opnieuw oppikken. De mensen hebben nood aan ontmoeting. We zijn ervan overtuigd dat de kermis de ideale plek is om elkaar opnieuw te ontmoeten.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies