Assenede biedt gratis sneltesten aan voor jeugdbewegingen die op kamp vertrekken

Geplaatst op 20/07/2021

We wensen zowel KLJ Assenede, KLJ Bassevelde en Chiro Beukenhout een onvergetelijk en zorgeloos kamp toe

De gemeente Assenede biedt zo’n 300 jongeren die nog op kamp moeten vertrekken vooraf een gratis sneltest aan. Die beslissing komt er na het federaal overlegcomité van gisteren.

Ondanks de goede zorgen van de jeugdverenigingen zijn een aantal kampen in ons land deze zomer al vervroegd beëindigd door coronabesmettingen. Daarnaast zien we dat door de deltavariant het aantal besmettingen ook steeds verder oploopt. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen, na de aanbeveling die het federaal overlegcomité gisteren formuleerde, beslist een 300-tal sneltesten aan te kopen voor jeugdverenigingen uit onze gemeente die nog op kamp moeten vertrekken. De jeugdverenigingen kunnen hiermee de deelnemers aan hun kampen stimuleren om voor vertrek een zelftest uit te voeren. Zo kunnen hun leden onbezorgd op kamp vertrekken en blijft hun kamp hopelijk coronavrij. We wensen zowel KLJ Assenede, KLJ Bassevelde en Chiro Beukenhout een onvergetelijk en zorgeloos kamp toe.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies