Aannemer start binnenkort met het verlengen van de afslagstroken op de N49/E34

Geplaatst op 23/09/2021

ter hoogte van het kruispunt Oosthoek

aannemer start binnenkort met het verlengen van de afslagstroken op de N49/E34 ter hoogte van het kruispunt Oosthoek.

Op maandag 27 september - of aansluitend op het afronden van de werkzaamheden aan het kruispunt Nieuwburgstraat - start een aannemer van het Agentschap Wegen Verkeer met het verlengen van de afslagstroken op de N49/E34, ter hoogte van het kruispunt Oosthoek. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken tot 15 oktober.

Een aannemer is momenteel bezig met het verlengen van de afslagstroken op het kruispunt van de N49/E34 met de Nieuwburgstraat. Eens deze werken achter de rug zijn, verhuist de werf naar het kruispunt van de Oosthoek voor dezelfde operatie.

Aangepaste verkeerslichtenregeling

Tijdens de duur van deze werkzaamheden wordt het kruispunt Oosthoek volledig afgesloten voor verkeer dat de N49/E34 wil oprijden of dwarsen. Fietsers en voetgangers kunnen wel oversteken (groen licht via de aanvraagknop). Er werd gevraagd aan het Agentschap Wegen en Verkeer om tijdens de werken de verkeerslichtenregeling op de N49/E34 aan te passen. Hierdoor krijgt het verkeer op de expresweg ter hoogte van de Oosthoek enkel rood licht wanneer een fietser of voetganger daarom vraagt. Dit moet de filevorming sterk beperken.  

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven door de aannemer. Op- en afrijden van de N49/E34 kan via de kruispunten Vaartstraat (Kaprijke) en Nieuwburgstraat. Dwarsen kan ook via de brug Kraaigemstraat. We vragen alle weggebruikers de wegcode te respecteren op de omleidingswegen.  

Verkeersveiligheid verhogen

Het verlengen van de afslagstroken op de kruispunten Nieuwburgstraat en Oosthoek moet ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid op deze locaties op korte termijn verhoogt. Aansluitend op het verlengen van de stroken, werkt het Agentschap Wegen en Verkeer een conflictvrije verkeerslichtenregeling uit voor verkeer dat afslaat vanop de N49/E34. Die zorgt ervoor dat je in de toekomst veilig linksaf kan.  Op langere termijn worden beide kruispunten vervangen door een brug.  

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies